Erebos

51SFoQp7B2L._SL500_AA300_Erebos este un joc pe calculator (mie imi pare inspirat din World of Warcraft) ce a fost introdus intr-o scoala din Londra. Jucatorii sunt alesi la indicatiile unui sol din joc si nici unul dintre ei nu are voie sa vorbeasca despre joc in viata reala. Cine nu respecta regulile este dat afara si nu mai are voie sa se intoarca, fiecare jucator avand o singura sansa de a juca.

Personal mi-a placut ideea ca jocul dadea jucatorilor, prin intermediul solului, sarcini pe care acestia trebuiau sa le indeplineasca in viata reala. Daca indatoririle erau indeplinite cu succes, jucatorii avansau un nivel. Problema apare in momentul in care unul din jucatori este pus sa omoare pe cineva.

Erebos sau Erebus, in mitologia greaca, reprezinta personificarea intunericului. A fost nascut de Chaos si este tatal lui Aither (zeul aerului), al Hemerei (zeita zilei), al lui Eros (zeul dragostei) si al lui Charon, toti nascuti de Nyx, zeita noptii.

Se spune ca infernul, peste care era paznic Hades, era impartit in doua: Erebos, prin care trebuiau sa treaca mortii imediat dupa ce murisera si Tartar, regiunea cea mai adanca, unde erau tinuti prizonieri Titanii.

In cazul in care nu v-ati dat seama pana acum, este vorba de o carte. Mie mi-a placut si v-o recomand si voua.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s