Despre Mine

Alex Vasiu

552418_324688327622849_1699819224_n

M-am nascut in Bucuresti pe 16 Septembrie 1984.

Spre disperarea maica-mii, am fost in grupa/clasa cu aceleasi doua personaje de la gradinita pana in clasa a 8-a. Evident pe parcurs trupa s-a mai marit, dar cei doi au ramas membrii cu drepturi depline.

Asa ca de la a rupe usa de la baie (daca nu ma insel chiar in prima zi de gradinita) si pana la a fi majordomul unui coleg de clasa nu a trecut prea mult timp.

Generala am facut-o la Scoala nr. 56 care ulterior a devenit Jose Marti (By the courtesy of the Republic of Cuba), perioada in care le-am cam facut pe toate (vom vorbi mai in detaliu despre asta).

Dupa sustinerea cu succes al examenului de capacitate, am dat examen la Colegiul National “Dimitrie Cantemir” (da, pe vremea aia se dadea examen), la profilul Informatica. Ghinionul meu a fost ca am nimerit la clasa unei foste colege de-a maica-mii (da, mama e profesoara). Mai tarziu am aflat eu ca de fapt toata treaba fusese aranjata ca sa pot fi supravegheat. Asa ca prea multa libertate de miscare nu am avut in liceu, dar tot am reusit sa fac ce-mi puneam in cap.

Pentru ca varsta o impunea (mai o bauta, mai un scos o pisi la o citrica) si pentru ca suma de bani pe care mi-o dadea mama pe zi ramasese constanta de prin clasa a 1-a (echivalentul a 10 lei de acum; daca in clasa a 1-a cu banii aia dadeam bairam si mai chemam si niste gagici sa ne danseze in poala, in clasa a 9-a ma situam pe scara ierarhica un pic peste cersetorul de la metrou), in vacanta dintre clasa a 9-a si clasa a 10-a, am mers la primul meu job.

Cum aveam calculator din clasa a 5-a, evident primul job a fost in domeniul calculatoarelor (domeniu in care lucrez si acum numai ca s-au mai schimbat putin lucrurile). Calculatorul din clasa a 5-a l-am schimbat in clasa a 9-a, cadou de la taica-miu ca intrasem la liceu (da stiu unii primesc X5, dar pe vremea aia sa primesti un calculator cadou de la parinti, adica fara insistente si promisiuni ca o sa asculti si nu o sa iesi din cuvantul lor, era echivalentul unui X5), asa ca primul job a fost chiar la firma de la care mi-a cumparat tata calculatorul. M-am rugat de nenea cu pricina sa ma primeasca si pe mine ca ucenic si m-a primit. Super de treaba nenea.

Anii au trecut si am lucrat, pe rand, in hardware, web-design, spalat geamuri, impartit fluturasi, tester de jocuri, consultant IT.

Prin 2003 am intrat la Electronica la Poli, visand ca o sa termin facultatea si o sa invat sa fac componente de calculator si o sa fiu cel mai smecher de o sa vrea sa ma cumpere Intel. Un cacat. Prin anul 5 cand am vazut ca nu stiam sa montez nici o priza, mi-am bagat picioarele cu gratie. Am dat la a doua facultate, Management Financiar, in prezent fiind in anul 3.

In 2010 m-am casatorit cu Anca (Sticla Pictata) si de un an si 3 luni avem un mic, Ana, care ne invata in fiecare zi sa ne bucuram de chestiile simple din viata si sa ne redescoperim spiritul de copil.

Din Ianuarie 2012 sunt in Cluj cu serviciul si pot sa spun ca m-am indragostit de orasul asta. Ma bucur foarte mult ca am avut ocazia sa scap de nebunia din Bucuresti, chiar daca este pe o perioada determinata. Asta vara am cutreierat tot ce se putea prin imprejurimi si am gasit niste zone de vis aici.

A si da, textele de pe blog imi apartin. La fel si pozele personale. Daca le preluati fara sa intrebati se lasa cu nasoale.

Va urma…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s